Historie taliánů

Vážení zákazníci,

 

jistě jsou vám naše taliány známy. Vždyť už za ně také máme několikero ocenění. Znáte ovšem ten pravý původ této speciality? Vše začíná na pražském Starém Městě, kde se v devadesátých letech devatenáctého století objevil řezník a uzenář Uggé. Právě kvůli italskému původu řezníka, se mu začalo přezdívat talián. Tento talián právě představil pražskému lidu specialitu, která se ujala prakticky okamžitě.

 

Jeho tradici převzali pražští řezníci a dále i řezníci z jiných měst. Kouzlo taliánů je ovšem v poměrech koření a masa. Proto ať si dáte talián kdekoliv, bude vždy jiný. Mnoho lidí se také zalekne vzhledu taliánu, a to ho právě dělá tou překvapivou pochoutkou.

 

Kouzlo taliánu neuniklo ani nám, a proto ho můžeme i po několika desítkách let výroby zpracovávat nadále. Zastavte se u nás a vyzkoušejte talián klasický nebo taliány v láku, které jsou jistým spojením s minulostí.

 

Poznámka k přípravě: Talián ohřívejte na páře, příp. ve vodě; Nevařte-prohřejte; Po ohřátí talán svlékněte a vychutnejte samotný nebo s hořčicí a křenem.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.