Bramborový guláš s Davelskou Spišskou klobásou

RECEPT pro 4–6 osob

Co budeme potřebovat…

Suroviny na guláš:

  • 2 lžíce sádla od Dolejších
  • 2 středně velké cibule nakrájené na jemné kousky
  • 150 g slaniny od Dolejších v celku nakrájené na malé kostičky
  • 3 stroužky jemně nasekaného česneku
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 1 konzerva drcených/krájených rajčat
  • 1 červená paprika/kapie
  • 1 žlutá paprika
  • 2–3 Davelské Spišské klobásy
  • 4 středně velké brambory nakrájené na kostky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 ks bobkového listu
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 lžíce provensálských bylinek
  • 800–1000 ml vývaru
  • 1 konzerva červených fazolí
  • sůl a pepř

Suroviny na ozdobu a doladění:

  • zakysaná smetana
  • čerstvá petrželka
  • chilli paprička dle chuti

A jak na to?

Na sádle opečeme do zlatova cibulku se slaninou, přidáme česnek, papriky, Davelskou Spišskou klobásu

a brambory. To vše ochutíme kořením a zalijeme vývarem a rajčaty. Základ na guláš necháme vařit

do změknutí brambor. Poté přidáme fazole a už nevaříme, jen prohřejeme.

Hotový guláš podáváme v hlubokém talíři, ozdobený zakysanou smetanou, čerstvou petrželkou a chilli papričkou. Jako příloha nám postačí čerstvé pečivo.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Publikováno: DUK.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.