RECEPT pro 4 osoby
Co budeme potřebovat…
Suroviny:
- 600 g Davelského pečeného žebírka
- 4 lžíce barbecue omáčky
- 4 burgerové housky
Suroviny na česnekovou majonézu:
- 100 g majonézy
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžíce jemně sekané petrželky
Suroviny na oblohu:
- 4 plátky sýru Chedar
- směs listových salátů
- 1/2 salátové okurky na plátky
- 1 červená cibule na kolečka
Suroviny na karamelizovanou cibulku:
- 4 červené cibule nakrájené na kolečka
- 2 stroužky česneku jemně nasekané
- 3 lžíce červeného vinného octa
- 2-3 lžíce třtinového cukru
- sůl a pepř
- 4 lžíce oleje na smažení
A jak na to?
Libovou část žebírek, lehce podlitou vodou, dáme na 150 °C péct cca na 45 minut do trouby v zakryté pečící nádobě.
Nakrájenou cibuli osmahneme asi 15-20 minut na oleji (do zlatova), poté přidáme cukr, který necháme několik minut zkaramelizovat. Nakonec přidáme ocet, sůl a necháme ještě několik minut opékat na pánvi.
Pečené žebírko vyndáme z trouby, natrháme vidličkou na vlákna a na pánvi ještě opečeme pár minut s barbecue omáčkou.
Promícháme majonézu s česnekem a petřželkou.
Burgerové housky krátce rozpečeme, potřeme česnekovou majonézou a položíme plátek chedaru, na který navršíme směs salátů, trhané maso s karamelizovanou cibulkou a ozdobíme okurkou případně čersrvou cibulí.
Přejeme Vám dobrou chuť!