Burger s Davelským trhaným masem

RECEPT pro 4 osoby

Co budeme potřebovat…

Suroviny:

  • 600 g Davelského pečeného žebírka
  • 4 lžíce barbecue omáčky
  • 4 burgerové housky

Suroviny na česnekovou majonézu:

  • 100 g majonézy
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžíce jemně sekané petrželky

Suroviny na oblohu:

  • 4 plátky sýru Chedar
  • směs listových salátů
  • 1/2 salátové okurky na plátky
  • 1 červená cibule na kolečka

Suroviny na karamelizovanou cibulku:

  • 4 červené cibule nakrájené na kolečka
  • 2 stroužky česneku jemně nasekané
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • sůl a pepř
  • 4 lžíce oleje na smažení

A jak na to?

Libovou část žebírek, lehce podlitou vodou, dáme na 150 °C péct cca na 45 minut do trouby v zakryté pečící nádobě.

Nakrájenou cibuli osmahneme asi 15-20 minut na oleji (do zlatova), poté přidáme cukr, který necháme několik minut zkaramelizovat. Nakonec přidáme ocet, sůl a necháme ještě několik minut opékat na pánvi.

Pečené žebírko vyndáme z trouby, natrháme vidličkou na vlákna a na pánvi ještě opečeme pár minut s barbecue omáčkou.

Promícháme majonézu s česnekem a petřželkou.

Burgerové housky krátce rozpečeme, potřeme česnekovou majonézou a položíme plátek chedaru, na který navršíme směs salátů, trhané maso s karamelizovanou cibulkou a ozdobíme okurkou případně čersrvou cibulí.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Publikováno: DUK.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.