Anglická snídaně s vinnou klobásou

RECEPT pro 2 osob

Co budeme potřebovat…

Suroviny na fazolovou přílohu:

  • 3 lžíce sádla od Dolejších
  • 1 velká červená cibule nakrájená na klínky
  • červená paprika nakrájená na proužky
  • 2 stroužky jemně nasekaného česneku
  • ½ chilli papričky jemně nakrájené
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • ½ lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky koření Chilli con carne
  • 2 kostičky hořké čokolády
  • 100 g konzervovaných rajčat
  • 100 g konzervované kukuřice
  • 1 konzerva červených fazolí (400 g)
  • sůl a pepř

Příprava vinné klobásy:

  • lžíce hladké mouky
  • lžička uzené papriky
  • 270 g Davelské Vinné klobásy

Suroviny na ozdobu a doladění:

  • 2 vejce
  • 3 jarní cibulky
  • 6 plátků slaniny od Dolejších
  • čerstvá pažitka a pepř

A jak na to?

Na sádle nejprve opečeme cibuli, papriku, česnek, přidáme římský kmín, koření Chilli con carne, sůl, chilli papričky, rajský protlak a krátce provaříme. Poté přidáme konzervovaná rajčata, čokoládu a také krátce provaříme. Nakonec do omáčky vsypeme kukuřici, fazole a necháme prohřát tak, abychom fazole neporušili.

Mezitím si připravíme vinnou klobásu. Tu svineme, propíchneme špejlí a obalíme moukou, kterou jsme promíchali s uzenou paprikou. Vinnou klobásu opečeme na sádle z obou stran dozlatova.

K vinné klobáse přidáme jarní cibulku, kterou z obou stran opečeme a nakonec připravíme volská oka. Hotový pokrm servírujeme společně s fazolemi, posypané čerstvou pažitkou a čerstvým pepřem.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Publikováno: DUK.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.