Davelská salámová pizza Toreador

RECEPT pro 4 osoby – 2 pizzy

Co budete potřebovat:

  • 2 kupovaná těsta na pizzu nebo si připravíme své vlastní

Suroviny na sugo (pizza omáčku)

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 středně velká cibule nakrájená na jemné kousky
  • 3 stroužky česneku jemně nasekaného
  • 3 lžíce rajského protlaku
  • 1 konzerva drcených rajčat
  • 1-2 lžíce oblíbeného italského koření (Provensálské, bazalka, oregano atd…)
  • 2 lžíce koření sušená rajčata (není nutné)
  • sůl a pepř

Čím pizzu ozdobíme…

  • 150 g Davelského salámu Toreador
  • 10 ks cherry rajčátek
  • 1 červená cibule nakrájená na kolečka
  • hrst černých oliv
  • 2 mozzarelly
  • čerstvá bazalka
  • bazalkové pesto
  • koření na pizzu

A jak na to?

Nejprve si připravíme sugo, omáčku na pizzu.

Na olivovém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět a přidáme česnek, rajský protlak a krátce provaříme. Přidáme drcená rajčata, koření a asi 10 minut redukujeme.

Mezitím, než nám dojde sugo, si připravíme těsto na pizzu.

Těsto rozprostřeme na kulatý plech vyložený pečícím papírem, potřeme připravenou omáčkou (sugem) a ozdobíme. Nejprve poklademe kolečka Davelského salámu Toreador, které dozdobíme cherry rajčátky, cibulí, černými olivami, mozzarellou, pestem a oblíbeným italským kořením na pizzu.

Po upečení dozdobíme hotovou pizzu čerstvou bazalkou a můžeme servírovat.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Publikováno: DUK.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.