RECEPT na 16 knedlíčků
Co budeme potřebovat…
- 120 g staršího pečiva nakrájeného na malé kostičky (rohlíky, housky)
- 200 g Davelského Šunkového salámu nebo Davelské Dušené výběrové šunky
- 2 vejce
- 60 g másla
- 3 lžíce jemně nakrájené petrželky
- 2 malé šalotky nakrájené najemno
- 2 lžíce mléka
- Strouhanka na zahuštění
Suroviny na dochucení:
Sůl, pepř a muškátový oříšek
A jak na to?
Na rozpuštěném másle lehce osmahneme šalotky. Poté přidáme uzeninu a ještě krátce orestujeme. Směs necháme vychladnout.
Do mísy dáme pečivo, petrželku, sůl, pepř, muškátový oříšek a vše zlehka promícháme s prošlehaným vajíčkem a mlékem. Poté přimícháme i zbylé suroviny. Dle potřeby zahustíme strouhankou do kompaktní hmoty, kterou necháme krátce odležet.
Z hmoty vytvarujeme 16 ks menších knedlíčků. Knedlíčky vaříme v páře asi 7 minut.
Hotové knedlíčky jsou výborné v hovězí polévce se zeleninou a nudlemi.
NÁŠ TIP! Vývar lze vylepšit plátkem zázvoru nebo přidáním pár kapek sójové omáčky.
A PRO MILOVNÍKY JÁTROVÝCH KNEDLÍČKŮ máme v naší nabídce již hotové Davelské Játrové knedlíčky, které šetří Váš čas a stačí je pouze prohřát v polévce.
Přejeme Vám dobrou chuť!