RECEPT pro 4 osoby
Co budeme potřebovat…
- 60 g Anglické slaniny od Dolejších nakrájené na malé kostičky
- 300 g Davelského Extra jemného salámu nakrájeného na kostičky (nebo hrubě strouhaného)
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na malé kostičky
- 1 velká mrkev nakrájená na malé kostičky
- 4 stroužky prolisovaného česneku
- 2 stonky řapíkatého celeru drobně nakrájené
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce cukru
- 300 g těstovin – špaget
- sůl a pepř
K servírování a dozdobení…
- 150 g strouhaného parmezánu
- bazalka
A jak na to?
Na olivovém oleji osmažíme cibuli se slaninou dozlatova. Přidáme salám, česnek, mrkev, řapíkatý celer a opékáme asi 10 minut do změknutí. Poté přidáme protlak, rajčata, cukr a sůl. Vše vaříme pod pokličkou cca 20-30 minut. Průběžně můžeme podlít malým množstvím vody, aby se omáčka nepřipalovala.
Hotovou omáčku podáváme se špagetami uvařenými dle návodu na obalu. Servírujeme ozdobené parmezánem a čerstvou bazalkou.
Přejeme Vám dobrou chuť!
