Špagety „à la Bolognese” z Davelského Extra jemného salámu

RECEPT pro 4 osoby

Co budeme potřebovat…

  • 60 g Anglické slaniny od Dolejších nakrájené na malé kostičky
  • 300 g Davelského Extra jemného salámu nakrájeného na kostičky (nebo hrubě strouhaného)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená na malé kostičky
  • 1 velká mrkev nakrájená na malé kostičky
  • 4 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 stonky řapíkatého celeru drobně nakrájené
  • 1 konzerva sterilovaných rajčat
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • 300 g těstovin – špaget
  • sůl a pepř

K servírování a dozdobení…

  • 150 g strouhaného parmezánu
  • bazalka

A jak na to?

Na olivovém oleji osmažíme cibuli se slaninou dozlatova. Přidáme salám, česnek, mrkev, řapíkatý celer a opékáme asi 10 minut do změknutí. Poté přidáme protlak, rajčata, cukr a sůl. Vše vaříme pod pokličkou cca 20-30 minut. Průběžně můžeme podlít malým množstvím vody, aby se omáčka nepřipalovala.

Hotovou omáčku podáváme se špagetami uvařenými dle návodu na obalu. Servírujeme ozdobené parmezánem a čerstvou bazalkou.

Přejeme Vám dobrou chuť!

Publikováno: DUK.

U tohoto článku nemůžete přidávat komentáře.